12 Mart 2012 Pazartesi

Irk Çatışmasını Anlatan Çok Güzel Bir Film: The Help


Filmi daha dün izledim. Çok güzel bir film olmuş gerçekten. Konu çok güzel, oyunculuklar çok güzel, kesinlikle izlenilmesi gereken bir film diye düşünüyorum. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki: filmin kahramanlarından Octavia Spencer Miny rölüyle 2012 Oscar Ödüllerinden En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kaptı. Ama yani oyunculuğu da ödüle değer cinsten şimdi hakkını yemeyelim.

Filmi tanıyalım mı önce?:) Filmin Türkçe Adı: Asıl anlamı Yardımcı Duyguların Rengi. Filmin Başrol Oyuncuları: Emma Stone, Jessica Chastain, Viola Davis, Octavia Spencer. Filmin Yönetmeni: Tate Taylor, Yapım yılı: 2011 ve imdb puanı: 8.0.

Film Missisipi eyaletinde Jackson adlı bir kasabada geçiyor. Beyaz ve zencilere faklı muamelenin yapıldığı kasabada zenciler, beyazların hizmetçisi olarak karşımıza çıkıyor. Genç beyaz bayanlar evlenip, çocuklarına baktırıyorlar. Yalnız içlerinden biri farklıdır. Skeeter, gazeteci ve yazar olmak istmektedir. Yazmayı düşündüğü konu ise son derece ses getirecek bir konudur. Hizmetçilik yapan zenci kadınların, ev sahipleriyle yaşadıkları sorunlar...Başta korktukları için hiç birisi anlatmak istemez. Ama sonra birden herşey değişir...


Çok güzel bir film. Bayanların kıyafetleri falan da benim özellikle ilgimi çekti. Rengarenk, ışıl ışıllar...Ayrıca Emma Stone 'un kendisi gibi oyunculuğu da çok güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder