22 Ocak 2012 Pazar

Bu Film Çok Güzel: Amelie


Çok uzun zamandır izlemek istediğim filmler listesinde yer alan ancak bir türlü seyredemediğim filmi sonunda dün akşam seyretme fırsatı buldum. Çok ama çok beğendim filmi... İnsanın filmi seyrettikten sonra etrafına bir iyilik meleği gibi güzellikler saçası geliyor.


Filmin orijinal adı: Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, Tr.: Amélie Poulain'in Masalsı Kaderi) ... Gerçekten de Amelie Poulin'in yaşadıkları bir masal tadında anlatılıyor filmde. Başrollerde Audrey Tautou oynuyor ve yönetmeni Jean-Pierre Jeunet. Film 2001 yapımı ve imdb puanı: 8.5

Filmde benim en çok hoşuma giden kısım özellikle hoşlandığı gençle buluşmak için hazırladığı planlar ve oyunlar. Filmin en gözüme çarpan repliği "Parmak gökyüzünü gösterirken sadece aptallar parmağa bakar" En çok hoşuma giden sahneler, komşusu kalpsiz manava yaptığı oyunlar:) Hemen bir örnek: saatinin alarmının ayarını değiştirip sabah 4 olarak ayarlaması ve diş macunu yerine ayak kremini koyması:)




Filmin konusunu öyle uzun uzun anlatmaya hiç gerek yok. Amelie'nin hikayesi işte.Söylenecek tek şey, izleyin demek olur bence:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder