6 Nisan 2012 Cuma

Biraz Yavaş İlerlese de Güzel: Bir Zamanlar Anadolu'da


Öncelikle filmi sanatsal açıdan değerlendirmek gerektiğini düşündüğümü söyleyerek başlayabilirim. Film gerçekten bir sanat filmi. İçerisinde felsefik, ders çıkartılacak cümleler falan var. Yapacağım olumsuz yorum ise filmin bir kısmının gece çekilmiş olması nedeniyle biraz iç karartıcı olması. Özellikle bu detayın filmin başında olması, ilk onbeş dakikayı izledikten sonra yarıda bırakılma olasılığını arttırıyor.

Filmin yönetmeni: Nuri Bilge Ceylan. Başrol oyuncuları: Muhammed Uzuner, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan ve Fırat Tanış. Yapım yılı: 2011

 Nuri Bilge Ceylan ilginç bir yönetmen olarak nitelendiriyor. Filmlerinde şöhret olma, para kazanma kaygısından çok sanatsal ağırlık, hayatı anlamaya ve anlatmaya çalışmak, bunu yaparken de insanları biraz düşünmeye itmek gibi özellikler var. Bir Zamanlar Anadolu'da filmi Cannes Film Festivaline katılmış ve jüri özel ödülü almış. Ödülü de haketmiş diyebilirim kesinlikle:)


Filmin konusuna gelince: Anadolu'nun küçük bir şehrinde bir grup insanın bir cesedi aramasıyla başlar film. Gece yarısı başlayan aramaları sabaha kadar sürer ve sonunda bulunur. İşte konu bu:) ama başta da söylediğim gibi bu film bir sanat filmi ve konudan çok anlatım üzerine kurulmuş. Vaktiniz varsa izleyebilirsiniz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder