25 Nisan 2012 Çarşamba

Biraz Nostalji İyi Gelebilir: Roman Holiday


İnsan sırf Audrey Hepburn'un güzel yüzü için bu filmi izleyebilir. Hele eski siyah beyaz filmleri seviyorsanız ki ben bayılıyorum mutlaka izlemeniz gereken bir film:) Çok güzel saatler geçirmenizi sağlayacak. Ama eski bir film olduğu için günümüz filmleriyle karşılaştırıp büyük beklentiler içerisine girmenizi tavsiye etmem hiç. Bunu da söylemiş olayım sonra bana bu mu önerdiğin film demeyin:)

Filmin adı: Roman Holiday. Türkçe adı ise Roma Tatili. Başrolde oynayanlar: Audrey Hepburn, Gregory Peck, Eddie Albert. Film 1953 yılında yapılmış ve imdb puanı: 8.1

Bu filmle Güzeller güzeli Audrey Hepburn En iyi Kadın Oyuncu Oscarı'nı alarak adını duyurmuş. Filmedeki performansı gerçekten çok başarılı ama. Ayrıca film o sene 3 Oscar ödülü almayı başarmış.

Filmin konusuna gelince, aslında çok klişe bir konu. Zengin kız fakir erkek aşkı:) gibi birşey. Ann rolündeki Hepburn bir ülkenin prensesidir ve ziyaret için geldiği Roma'da saraydan kaçarak bir gün için normal bir genç kız kılığına bürünür. Onu sokakta uyurken bulan yakışıklı gazeteci Bradley ise kim olduğunu farkeder ve durumu ona belli etmeden ondan haber yapmaya çalışır.





Ayrıca Audrey Hepburn'un ince beliene hayran olduğumu da belirtmeden edemicem:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder