31 Ocak 2012 Salı

2012 Dahil Her Yıl En Güzel Parfümler

Her kadın güzeldir ve dikkat ettiği takdirde zariftir de. Ama kadınların güzel görünmesinin yanında bir de güzel kokması onu daha çekici kılar. Hatta bir bayanın kokusu onun kişiliğini yansıtır. Hele bir de teninin rengine uygunsa seçtiği parfüm…

O zaman hemen hangi ten rengine hangi tarz kokular yakışır kısaca değinelim. Eğer sarışın beyaz tenliyseniz ağır kokulardan uzak durmalısınız. Çiçeksi kokular her zaman size daha çok yakışır. Kumrallar için meyveli ve çiçeksi kokuların hepsi uygun. Esmerler ise baharatlı kokuları hatta biraz odunsu kokuları tercih ederlerse çok güzel olur.

Bir parfüm alırken kokusuna bakarsınız, teninizde nasıl durduğuna bakmak için hafifçe bileğinize sıkarsınız. O an için koku hoş gelir, fark edemezsiniz ama daha sonra hiç de düşündüğünüz kadar size yakışmadığını anlarsınız. Bence bunu önlemek için yapılacak en güzel şey internetten parfüm yorumları okumak.

Ben de bu yüzden size kokusunu bildiğim kadarıyla (bir çoğunu çok iyi biliyorum, çünkü çok severim parfüm koklamayı ve her güzel kokan bayana sorarım hangi parfümü kullandığını) parfümlerden biraz bahsedeyim.

Ben en çok Channel’in ve Dior’un parfümlerini severim. Eğer siz de kokunuzla ben buradayım demek istiyorsanız bu iki marka tam size göre.

Channel’de en beğendiklerim: Coco Mademosaille, Chance  ve Allure… Özellikle beyaz tenliyseniz emin olun bu kokular tam size göre. Ama fiyat konusuna hiç girmeyelim isterseniz. Biraz pahalılar çünkü. İndirimli halleri 250-300 TL (100ml EDP için ).



Dior da ise: Hypnotic Poison, Jadore . Miss Cherie Süper güzel parfümlerdir. Bu kokular da yine sarışın ve kumrallara daha uygun olsa da Hypnotic Poison hafif tarçınlı kokusuyla esmerlere de yakışır diye düşünüyorum. Ayrıca Jadore’un çok estetik bir şişesi var. Fiyatları Channel kadar olmasa da yine pahalı. 200-250 TL (100 ml EDP).




Escada: Magnetism tam esmerler uygun çok etkileyici  bir koku. Biraz keskin baharatlı bir kokusu var.


Burbery: Brit ve Beat. Her ikisi de çok güzel. Ama benim tercihim Brit. Kesinlikle çok şık bir koku. Zerafet dolu resmen. Trendyol da yakın zamanda gördüğüm kadarıyla Beat 50 TL (30ml EDP)














Davidoff : Game ve Cool Water. Her ikisi de yazlık ağır olmayan kokular. Ama ben seviyorum bu iki kokuyu da. Böyle nasıl söyleyeyim. Derinden derinden gelen hoş kokular.





Versace: Crystal Noir. Çok güzel bir koku. Kalıcı ve etkileyici. Çok beğendiğim bir kokudur. Özellikle esmer bayanlara tavsiye ederim.

Yves Saint Lourent: Cinema. Kesinlikle çok etkileyici ve feminen bir koku. Kişisel tavsiyemdir. Mutlaka parfüm seçerken bir deneyin. Çok kalıcı da bir kokusu var. Özellikle gece özel bir yere giderken kullanabileceğiniz bir parfüm.


Calvin Clein: Euphoria. Mükemmel bir koku. Herkese yakışan bir parfüm. Ben kesinlikle ve kesinlikle bir deneyin derim. Modern kadınlar için meyve ve çiçeklerin mükemel karışı bir parfüm Fiyatı 200-250 TL arası (100 ml EDP)

1 yorum: