27 Eylül 2012 Perşembe

Böyle Giderse Televizyon Başından Kalkamayacağız



Önceden 1 dizim var haftada salı günleri onu seyrediyorum sadece derdim. Derdim diyorum ya o geçmişte kaldı çünkü. Şimdi bakıyorum, diziler birbiri ardına patlıyor kanallarda. Hızına yetişemez olduk resmen. Hangi birini izleyeceğimizi şaşırdık. Hatta öyle ki reklam gelse de diğer kanaldakine bi göz atsak diye reklamları bekler olduk:)

Şaka bir yana siz de farketmişsinizdir. bu sene gerçekten iddialı diziler girdi ekrana. Ben de birlikte bir kritik yapalım, kimler neler izliyormuş bakalım diye bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Önce geçen sezondan kalıp yeni dönem açılışlarını yapan dizilerden başlayalım. İçlerinde en parlağı kuşkusuz Muhteşem Yüzyıl dı. Kadrosuna dahil ettiği yeni oyuncuları ve entrika dolu senaryosuyla bu yılda malum gözde olmaya devam edecek gibi.

Öyle Bir Geçer Zaman ki de en çok diziye yeni katılan Aylin'in kızı Deniz'i sevdim. Boncuk gözleri, tatlı gülüşüyle diziden ayrılan annesini aratmıyor. Ama oyuncu kadrosu bir hayli değişmiş. Takipçileri devam eder mi bilmiyorum:)

Siz de Adını Feriha Koydum dizisinde oh be Feriha ayrıldı da kurtulduk diyenlerden misiniz. Ben valla öyle diyorum. O ne soğuk, ne donuk ne sinir bozucu bir yeteneksizlik abidesiydi öyle. Yeni dizisi de başladı. Ama kız aynı donuk tip gene değişen bişey yok. Emir'in Yolu na gelince yeni gelen kızlardan Polis Can'ı sevdim. Süt kızdan hiç hazzetmedim. Feriha kadar gıcık:) Emir'e gelince ona aşık rolü yapmak yakışıyor. Böyle sersefil rollerde pek gözüm alışamadı.

Ya Şu Arka Sokakları ve Akasya Durağı'nı kim izliyor. Bizi kurtarın artık şu iki diziden. Ay İmdaaaaaaaaat diye bağırasım geliyor kanalı açıp da gördüğüm anda. Hiç izlemediğim halde vallahi de biliyorum  aynı şeyler dönüp dolaşıyor. Ne olur Kanal D yapma. Kaldır artık şu dizileri.


Yeni dizilere gelecek olursak. Dönem dizilerine insanların ilgisinin daha fazla olduğunu keşfettiler sanırım yapımcılar. Bu sene bir sürü dönem dizisi var. İlki Son Yaz isimli balkan dizisiydi. Ben ilk bölümünü izlemedim ama şöyle bir reklam arasında göz attığımda Elveda Rumeli dizisinde oynayan oyuncuların çoğunun bu dizide de olduğunu gördüm. Bir de dikkatimi çeken Tuğçe Kazaz rumeli lehçesini öyle bir konuşuyordu ki. Ne dediğini bile anlayamadım. Maşallah yabancı birdil konuşuyor sanki:)

Huzur Sokağı'nın kitabını taa lise yıllarında okumuştum ama dizisini sevmedim. Hiç samimi bulmadım. Çok yapmacık geldi. Seneler önce Türkan Şoray'la İzzet Günay'ın oynadığı filmi ise tek kelimeyle muhteşemdi. Keşke filmin adını hatırlayabilseydim. size gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirdim.

Kayıp Şehir ise başta Sezen Aksu'nun sesiyle başlayan o güzel şarkısıyla etkiliyor insanı. Diziyi izlenmeye değerr bulduğumu söyleyebilirim. Gökçe Bahadır ve Uğur Polat'ın yeteneklerine de hayran kaldığımı ekleyebilirim. Dizinin sivrilen karakteri İrfan ise biraz sinir bozucu. Sorumsuzluğu rahatsız ediyor. Kuru temizlemeciden gömleği çalıp kardeşini zor durumda bırakması, annesinin bilezik parasını harcaması, kendisine emanet edilen çamaşır makinesini kamyonetten düşürmesi.....Bu kadarı da fazla dedirtiyor.

En Sevdiğim Dizi ye gelelim. İşler Güçler. Yaz dizisi olarak başladı. yeni sezonda da devam ediyor ama gece 23.15 'e koymuşlar diziiyi. Eee yarın işe gidicez, nasıl olacak, nasıl seyredicez. Kanal yetkilleri makul olun biraz ama olmaz ki... Ahmet Kural'a Murat Cemcir'e Sadi Celil Cengiz'e haksızlık etmeyin. Sonuçta ünlü olmak onların da hakkı. Nasıl tanınacak bu adamlar dizileri geceyarısı yayınlanırsa;)

4 yorum:

  1. Kuzey Güney dizisini unutmuşsunuz. İzlemiyorsunuz galiba. :) Ben bi onu takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. izlemez miyim:) ucundan köşesinden onu da izliyorum. Kıvanç tatlıtuğ'un oyunculuğunun doruğu olsa gerek o dizi, geçen sezon son bölümünde az ağlatmadı. Unutmuşum yazmayı. Ama liste çok uzayacaktı zaten. Daha seksenler, yalan dünya, zengin kız fakir oğlan, kurtlar vadisi falan da var.:)

    YanıtlaSil
  3. Ben krem dizisini çok sevimli buldum işler güçler tartışmasız 1 numara, kayıp şehir iyi, kötü yolu da arada izliyorum, ağır roman hakikaten farklı geçen sezondan ise takip ettiğim yok diyebilirim fragmanlarından neler olacağını çözdüğüm dizilere bana çekici gelmiyor çünkü:)

    YanıtlaSil
  4. Aaa evet, krem de vardı. Bir bölüm izledim onu da gerçekten şirin bir dizi. Ağır Roman'ı ben de merak ediyorum. Bir de dün akşam Veda başladı. Ayşe Kulin'in kitabını okumuştum ama dizisi çok durağan geldi. Sevmedim.

    YanıtlaSil