18 Mayıs 2012 Cuma

İzlediğim En Güzel Film: The Shawshank Redemption



Imdb 250 listesini sinemaya ilgisi olan herkes bilir. Tabii bu filmin o listenin birinci sırasında olduğunu da...
Uzun zamandır izlemek istediğim ve merak ettiğim bir film olmasına rağmen, eşim filmi daha önce izlemiş olduğundan, tek başıma film seyretmeyi de sevmediğimden bir türlü izleyememiştim bu güzel filmi.

Ama sonunda kısmet oldu izlemek. Uzun zamandır da sayfamı ihmal ettiğimi de görünce. Hemen yazıp bu filmi anlatmalıyım diye düşündüm. Anlatmalıyım ki benim düştüğüm hataya düşmeyin. Geç kalmış olsanız bile  mutlaka izleyin. Hele benim gibi "benim sinema kültürüm iyidir, iyi bir film izleyicisiyimdir" diye böbürleniyorsanız  kesin izleyin.

Filmin orijinal adı: The Shawshank Redemption. Türkçe Adı: Esaretin Bedeli. Başrol Oyuncuları: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler. Filmin Yönetmeni: Frank Darabont.  Filmin yapım yılı: 1994. imdb puanı ise: 9.2 Ayrıca tekrar hatırlatmak isterim ki film imdb (internet movie data base) top 250 listesinde ilk sırada yer alıyor.





Filmin konusuna gelince: Ünlü yazar Stephen King'in Rita Hayworth and Shawshank Redemption adlı hikayesinden geliyor. And Dufresne adında bir bankacının yargılanmasıyla başlıyor film. Suçu ise kendisini aldatan karısını ve sevgilisini öldürmektir. İki kere müebbet hapis cezası alır bu yüzden. Hapishanedeki en yakın arkadaşı ise Red ismiyle karşımıza çıkan Morgan Freeman dır. Andy hapishanenin özellikle kütüphane kısmında çehresini baya değiştirir. Ayrıca akıllı bir bankacı olması ona hapishane yaşamında büyük kolaylıklar gösterir.

Bir süre sanırım imdb Top 250 listesinden filmlerle burada olacağım. İzlediğim bu filmden sonra listeye güvenirliğim biraz daha arttı. Merak ederseniz takipte kalın derim.

2 yorum:

  1. gerçektende seyrettiğim en iyi film.belki 10 defa seyrettim her seferinde aynı zevki alıyorum.
    bu arada siten iyi olmuş..
    http://sanattarihivearkeoloji.blogspot.com/
    buda benimki takip edersen sevinirim

    YanıtlaSil
  2. Filmi geçen sene izledim. Gerçekten güzel bir film. Güzel seçim.

    YanıtlaSil