30 Ağustos 2012 Perşembe

Uzun bir Aradan Sonra Güzel Bir Film: Yeni Hayat



Yazın pek fazla film izlemeye vakti olmuyor insanın. Malum havalar güzel, özellikle akşamları evde oturup film seyretmek veya sinemaya gitmek yerine sahilde yürüyüşe gitmek veya çay bahçesinde oturup dondurma yemek daha cazip geldi.

Ama geçen hafta pazar akşamı, ertesi gün işe gidicem tatil bitti ne yazık ki diye hayıflanırken televizyonda kanallardan birinde rastladım bu çok sevdiğim Tom Hanks  filmine. Tom Hanks'ı mi seviyorrsun yoksa Tom Hanks'ın bu filmini mi seviyorsun derseniz her ikisini de derim:) Cümlemden anlaşılacağı üzere evet filmi daha önce de izlemiştim. ama severek tekrar izledim.

Böyle Robinson Cruse tarzı adada yaşam mücadelesi verme filmlerini her zaman çok sevmişimdir. adaya düşen adam ağaçlardan kendine ev yapar, çubukları birbirine çarptırıp ateş yakmayı başarrı, balık avlamayı öğrenir, adada keşif yapar... falan filan. Çok severim, böyle şeyler izlemeyi.

İşte Tom Hanks'ın nerdeyse tek kişilik bu filmi de tam anlamıyla benim aradığım türdendi. Chuck Noland kargo şirketinin uçağıyla giderken uçak düşer ve kahramanımız kendini kimsenin yaşamadığı ıssız bir adada bulur. En büyük şansı birkaç kargo paketinin de onunla birlikte karaya vurmuş olmasıdır. Chuck bu adada 4 sene geçirir. Adadaki tek arkadaşı ise kargo paketlerinin birinden çıkan voleybal topunun üzerine kendi kanıyla çizdiği bir surat olan Wilson'dur.



Filmin bilgilerini de yazalım hemen tam olsun. Orjinal Adı: Cast Away. Yönetmeni: Robert Zemeckis, Başrol Oyuncuları: Tom Hanks, Helen Hunt. imdb puanı:7.6 ve yapım yılı: 2000.